top of page

KiVa school

Onze school is een KiVa-school en daar zijn we heel erg trots op!

 

We trapten reeds af met de boodschap: Je bent wie je bent en dat is goed...

 

Aansluitend aan dit thema werden onze kleuters op een poppentheater KiVawaardig getrakteerd: 'Mag ik meedoen?' van poppentheater 'Wortel'. Het gaat over Eend, die vrienden wil maken. En wat is er beter om een vriend te maken, dan bij een club te gaan? Eend probeert het bij de leeuwenclub, bij de olifanten- en slangenclub, maar hoe hij ook zijn best doet, Eend hoort er niet bij.... Hij kan niet “iemand anders” zijn… Zou het Eend lukken om vrienden te maken? Ja hoor! Eend maakt z'n eigen club, waar alle dieren, groot en klein, mogen bij horen, zelfs Leeuw.

 

Ook wij startten onze eigen kleuter- en juffenclub, waar kinderen bij horen die blond zijn en zwartharig, die een bril hebben of niet, die groot zijn en klein, ... 'Hé, dat is gewoon iedereen, juf!' Ja hoor, in onze club is iedereen welkom!

Onze club verzamelde zich tijdens het trotsmoment zodat wie wou, kon tonen waar hij /zij goed in is. Heel wat kleuters zijn goed in het nadoen van dieren: een uil, een olifant, een poesje, een paar tijgers en leeuwen passeerden de revue. Andere kleuters waren dan weer heel goed in bijzondere turnoefeningen: rollen, op één been springen, handstand, pompen,... Er was zelfs een kleuter die heel goed was in heeeeeel stil zijn. Wat genoten de kleuters ervan om hun 'talent' aan iedereen te tonen, zelfs onze timide kleuters stalen de show! En hierbij sloot onze volgende leuze dan ook naadloos aan: 'Iedereen heeft een talent, kijk maar naar ons trotsmoment!' Heel regelmatig zal het trotsmoment op onze speelplaats plaatsvinden, zodat elke kleuter met z'n talent eens in de kijker kan staan. Daar kijken we met z'n allen naar uit!

bottom of page